Broşürler, pazarlama stratejimizi hayata geçirirken kullanabileceğimiz önemli araçlardan biridir. Bu yazımızda inşaat broşürü konusunda bazı temel bilgiler verelim ve ‘doğru’ bir inşaat broşürünün (ya da bir inşaat katalog çalışmasının) nasıl hayata geçirilmesi gerektiğinden bahsedelim.
Pazarlamanın önemli araçlardan biri olan inşaat broşürleri için stratejimizi oluştururken doğal olarak genel pazarlama stratejimizi dikkate almalıyız.
Gerçekten de, pazarlama stratejimizi yazarken, segmentasyonumuzla ilgili konular açık bir şekilde aklımızdayken, broşür stratejimizin ana hatlarına odaklanmalı ve bunun gereklerini yerine getirmeliyiz.
Amaç ve Hedef Kitle
Öncelikle her broşürün net bir amacı ve hedef kitlesi olmalıdır. Bu hedef kitleye ne anlatılacağı ve neden anlatılacağı çok açık olmalıdır.
Broşürlerimizi eksiksiz bir set olarak görmeli ve uyumlu ve tutarlı olduklarından emin olmalıyız. Burada uyum derken tabii ki sadece tasarımı kastetmiyoruz.
Total bir uyumluluktan bahsediyoruz; tasarım, kullanılan dil, kullanılan görseller, şirketin diğer broşürleriyle olan uyumluluğu, şirket hedefleri ile uyumluluk vs.
Bu genel bakış açısıyla, belirlediğimiz bütçeye uygun olacak şekilde broşür çalışmalarımızı başlatabiliriz.
Bu, başlangıçtan itibaren net ve kesin öncelikler belirlememize ve broşür bütçemizi, işletmemize en fazla kâr getirmeye yardımcı olacak, en fazla etkiye sahip olacağı yerlerde harcamamızı sağlayacaktır.
Yıl sonu raporları herhangi bir kuruluş tarafından yayınlanan en önemli broşürlerdir.
Piyasa ortamındaki bir şirkette, yıllık rapor, finansal ve ilişkili kurumsal verilerin ifadesi olduğu kadar bir pazarlama belgesidir de.
Halka açık bir şirketteki ana kitle, elbette yatırımcılar ve onların danışmanlarıdır.
Ancak, kuruluşun finansal durumunun, kendisiyle iş yapan ve söz konusu kuruluşun finansal gücünü bilmesi gereken müşterilere, bankacılara, taşeronlara, tedarikçilere, sendikalara ve çalışanlara gösterilmesinde eşit derecede önemli bir rolü vardır.
Birçok büyük kuruluş yıllık raporun ek raporlarını yayınlar, örneğin personel ve küçük hissedarlar için bir özet raporlarlar.
Pazarlama açısından, ana şirket faaliyet raporu, onunla birlikte iş yapan küçük bir yan kuruluş için değerli bir katkı sağlayabilir.
Farklı broşür türleri
Belirli pazarlara ve bunlara yaklaşma stratejimize bağlı olarak farklı inşaat broşür türlerine ihtiyaç duyulabilir. Bağımsız şirketimiz veya daha büyük bir grup içindeki ticari iştirakimiz için bir broşür hiyerarşisine ihtiyacımız olabilir.
Hiyerarşinin en üstünde, yıllık raporun bazı işlevlerini yerine getiren kurumsal broşür bulunur. Herkes şirket broşürüne ihtiyaç duyar, çünkü bu broşür, bize kendimizi bilmenin rahatlığını sağlar.
Potansiyel müşterilerimizin hangi hizmetlerimize ihtiyaç duyabileceğinden emin olmadığımızda bu broşür çok değerlidir.
Kapakta olabilecek herhangi bir fotoğraf, bize hem broşür hakkında, hem de dolayısıyla bize bu broşürü gönderen veya teslim eden şirket hakkında anlık bir izlenim verir.
İlk izlenim olumlu olduğunda, onu incelemeye başlarız. Resimlere ve başlıklara bakarız.
Bunlar bize broşürün tüm mesajını özet bir şeklinde vermelidir.
Gördüğümüzle ilgilenmediğimiz sürece çoğumuz metni okumaya bile başlamayız. Herhangi bir broşür tasarlanırken, bunlar açık öncelikler olmalıdır.
Öncelikler
Birinci Öncelik: Genel Tasarım ve Uygunluk
En pahalı ve en parlak broşürün her zaman en etkili olduğu söylenemez. Broşür, ürünün ve şirketin konumunu ve hedef kitlenin beklentilerini yansıtmalıdır. Müşterilerinizin beklentilerini karşılayan, yüksek kalitede tasarlanmış ve basılmış bir broşür oluşturmak esastır.
Örneğin, bu broşürün bir satış fiyat listesi olduğunu düşünelim.
Eğer yörede iş yapan tüm inşaatçılara ikinci sınıf posta ile gönderilmiş, sıradan A4 kağıda basılmış bir broşür hazırlarsanız, ne tedarikçinize ne de sattığınız ürün ve hizmetlere güven kalmaz.
Yüksek kalitede, pahalı broşürler ile düşük maliyetli, “ucuz” broşürler arasında birçok seçenek bulunmaktadır.
Uygun bir bütçeyle en etkili inşaat broşürünü tasarlamak ve bastırmak mümkündür.
İkinci Öncelik: Açılış Metninin Tasarımı
Genel olarak müşteri, bizim onun için ne yaptığımızla ilgilenmez. Daha çok, broşürün kendisi için olduğunu bilmek ister. Bizimle iş yapmanın veya teklifimizi kabul etmenin ona ne gibi faydalar sağlayacağını bilmek ister. Bu faydalar, manşetlerde, madde işaretli satırlarda veya dikkat çekici metinlerde kısa ve öz bir şekilde belirtilmelidir.
Üçüncü Öncelik: Metin İçeriği
Broşür, çok fazla ayrıntılı bilgi sağlamayı amaçlayan bir kitap değildir.
Metnin asgari düzeyde tutulması, ancak amacımıza ulaşmak için yeterli olması gereklidir.
Alıcıların büyük bir kısmının metni okumaya vakit ayırmayacağı unutulmamalıdır.
Ancak okunduğunda, yanlış bir izlenim vermemesi ve sunulan mesajların tutarlı olması için metin dikkatli bir şekilde yazılmalıdır.
Mimarlar ve inşaat firmaları, kendi broşürlerini tasarlarken profesyonellerden (reklam ajansı, teknik kişiler, ticari yöneticiler veya şirket avukatları) destek alabilir.
Birçok mimar broşür tasarlamada oldukça yetenekli olsa da, her zaman profesyonel yardım almak en iyisidir.
Broşürünüzde yer alacak fotoğrafların çekimi, metnin yazılması, profesyonel bir tasarım ve üst düzey bir baskı için profesyonel bir reklam ajansı ile çalışmanız önerilir.
Verdiğimiz Hizmetler
İnşaat broşürü konusunda planlama, içerik üretimi, görsel tasarım ve nihayetinde baskı; hepsi tek tek önem arz eder.
Ajansburada olarak, 2006 yılından bu yana, inşaat broşür tasarımı, inşaat katalog tasarımı konularında profesyonel çalışmalar yapıyoruz; fotoğraflıyoruz, metinlerinizi yazıyoruz, şık ve etkili görsel tasarımlar yapıyoruz ve broşür/katalog baskınızı yapıyoruz.
İnşaat broşürü konusunda verdiğimiz hizmetler:
- FOTOĞRAF çekimi
- Mekân içinde veya dışında DRONE İLE FOTOĞRAF çekimi
- VİDEO çekimi
- Mekân içinde veya dışında DRONE İLE VİDEO çekimi
- Metin yazarlığı
- Çeviri
- Görsel tasarım (Tek veya birden fazla dilde)
- Yüksek kaliteli baskı (Matbaa veya istenirse dijital)
- Adrese teslim